سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کائنات چه چیز هایی هستند ؟

کائنات چیست ؟ ماده‌ی تاریک یا جرم نامرئی

آلبرت اینشتین: «طبیعت اسرارش را پنهان می‌کند چونکه


والا و بلند پایه است، نه به خاطر این که شعبده باز می‌باشد.»


ما می‌توانیم به حضور اجرام آسمانی پی ببریم، در صورتی که آنها را مستقیما رصد کنیم، یا از روی اثرشان بر اجرامی که آنها را می‌بینیم به وجودشان اشاره کنیم. ماده‌ی تاریک یا جرم گمشده، مانند سیاهچاله‌ها از این نوع اجسام هستند.


وقتی در یک شب صاف و تاریک به آسمان نگاه می‌کنیم، حداکثر 6000 ستاره می‌بینیم، اما در حقیقت حدود 8*1022 (هشت هزار میلیارد میلیارد) ستاره در سرتاسرقانون جذب کائنات وجود دارند. بیشتر اینها بسیار بزرگتر از خورشید ما هستند. ستاره‌ای متوسط با جرمی حدود 2*1030 کیلوگرم است. اگر به این مقدار جرمِ مجموع همه‌ی سیاهچاله‌ها و ابرهای عظیم غبار و گاز را که فضای میان ستاره‌ای را فراگرفته‌اند و نامرئی می‌باشند، اضافه کنیم، به عددی بسیار بزرگ و دور از ذهن می‌رسیم.


چه باور کنیم یا نه، این فقط 10 درصد جرمِ راز کائنات است. بقیه‌ی آن به شکلی است که ما نمی‌توانیم ببینیم، اما می‌دانیم که وجود دارد چرا که بر حرکت اجرامی که ما می‌بینیم اثر می‌گذارد.


تقریبا همه‌ی اجرام کائنات در ساختار‌هایی که ما آنها را کهکشان می‌نامیم، گِرد هم می‌آیند. هرکدام از این ساختارها به گرد نقطه‌ای می‌گردد که مرکز جِرمش است. این چرخش، حرکتی تصادفی نیست. بلکه همچون رقصی است که با یک موسیقی به نام «موسیقی کُره‌ها» و با دقت سمفونی‌های موتزارت، هماهنگ شده است. آهنگساز این قطعه موسیقی، آفریدگار! و رهبر ارکسترش دانشمندانی که این موضوع را بررسی می‌کنند هستند. این چرخش از قوانین مسلم فیزیک و فرمول‌هایی پیروی می‌کند که به دقت، جِرم و سرعت چرخش آنها را نیز محاسبه می‌کند.


ایزاک نیوتن: «این زیباترین نظم در مجموعه‌ی خورشید، سیاره‌ها و دنباله‌ها، جز با نظر و سیادت موجودی خلاق و قدرتمند به وجود نمی‌آمد. حرکتی که سیارات دارند امکان ندارد فقط دلیلی طبیعی داشته باشد بلکه نیرویی خلاق و باهوش پشت سر آن است.»

منبع:

https://www.janblaghy.ir/%d8%b6%d9%88%d8%a7%d8%a8%d8%b7-%d8%af%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%81%d8%aa-%d8%a7%d8%b2-%da%a9%d8%a7%d8%a6%d9%86%d8%a7%d8%aa/